Select Page

Het enneagram is een beschrijving van de menselijke psyche die hoofdzakelijk begrepen en onderwezen wordt als een typologie van negen onderling verbonden persoonlijkheidstypen. Elk persoonlijkheidstype heeft haar eigen specifieke motivaties en gedragspatronen. Het Enneagram is een rijke bron die bestaat uit een aantal aspecten zoals de negen Enneagram-hoofdtypen, de triades, sociale stijlen, harmonieuze groepen, vleugels, instinctvarianten, ontwikkelingsniveaus en verbindingslijnen die als geheel een rijke kaart voor persoonlijke ontwikkeling bieden.

Door identificatie van het type krijgt u heldere inzichten en begrip van de stijl van communicatie, gedrag, motivaties, valkuilen en drijfveren van de Enneagramtypen. Het toepassen van het enneagram framework in coaching en organisatiebeleid leidt tot duurzame positieve ontwikkeling van de personen, teams en organisaties in het geheel. De identificatie van het type vormt een basis voor zelfkennis en het inzien van potentiƫle trajecten die een betere balans teweeg brengen.

In zakelijke contexten wordt het Enneagram over het algemeen als typologie gebruikt om inzicht te krijgen in de interpersoonlijke dynamiek van de werkplek. Heden is het enneagram nog net zo relevant als toen het in Nederland geĆÆntroduceerd werd. Het gaat veel verder dan iemand met een persoonlijkheidstype nummer te labelen. Het is het framework dat TWP inzet in coaching, communicatie, marketing, personeelsbeleid, management en verkoop. Uiteindelijk om energie in relaties doelgerichter te kunnen gebruiken.

Pin It on Pinterest